Силният долар отново притисна златото

Цените на петрола се понижиха, след като запасите в САЩ нараснаха повече от очакваното

Силният долар отново притисна златото

Снимка: Unsplash

572 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари останаха колебливи през третия ден от работната седмица. Технологичният сектор отново се затрудни, тъй като 10-годишната финансова доходност се търгуваше нестабилно. NASDAQ записа спад от 0.24%, приключвайки на 14 512, а S&P 500 се повиши с 0.16% до 4 352. Dow прибави 0.26%, достигайки до 34 390 пункта.

Европейските фондови пазари затвориха на зелена територия в сряда. Европейските инвеститори следят отблизо движението на пазара на американски облигации, след като референтната 10-годишна съкровищна доходност се докосна до висок 1.567%, което накара технологичните акции да водят по-ниските пазари в по-широк план. DAX записа ръст с 0.77% и приключи на ниво от 15 365, а FTSE 100 добави 1.14% до 7108.

Цените на петрола се понижиха в сряда, след като запасите от суров петрол в САЩ се повишиха с повече от очакваното. Те се повишиха с 4.6 милиона барела миналата седмица, надхвърляйки очакванията, подсилени от възстановяването на добива, тъй като офшорните съоръжения бяха затворени от два урагана в Персийския залив. WTI загуби 0.88%, завършвайки на 74.63 USD за барел, а Brent се понижи с 0.91% до 78.37 USD.

Цените на златото паднаха, след колебливата търговия в сряда, когато доларът се повиши и при нарастващото доверие, че Фед скоро ще започне да прекратява мерките си за икономическа подкрепа. Жълтите кюлчета приключиха денят със спад от 0.43% до 1 726 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – БВП, безработица,  потребителски цени

В четвъртък денят ще започне с  данни за БВП на Великобритания. От Швейцария ще разберем данни за водещия индикатор на института КОФ. Ниво на безработица от Германия и Еврозоната. Индекс на потребителските цени от Германия. БВП на САЩ, което се очаква да бъде без промяна. Седмичните молби за помощи и данни за личното потребление в САЩ. Прогнозите за индекс на бизнес активността за Чикаго са за по-ниски данни спрямо предходните.

Инструмент на фокус

Boeing– Дневна

Акциите на компанията са в низходящ тренд от средата на август. През последните две сесии цената проби 50 - периодна експоненциална пълзяща средна, която вече играе роля на подкрепа. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което е потенциален сигнал за низходящо движение. Задържане над 20 ЕМА е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Пробив и установяване под 20 ЕМА, е възможно да доведе до низходящо движение.

EUR/USD – Седмична

Валутната двойка се движи в низходящ тренд от началото на юни. Движението на графиката се намира под 20-периодна експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Цената се намира на ключова подкрепа на седмична, при пробив и задържане под нея е възможно низходящото движение да продължи. Пробив и установяване над 20-периодна експоненциална пълзяща средна, може да доведе до възходящо движение.

Cocoa– Дневна

Какаото се движи в низходящ тренд от началото на септември, през последните 4 сесии цената се движи под 20 - периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на съпротива. Задържане под 20 ЕМА може да доведе до продължение на низходящия тренд. Пробив и задържане над 20 ЕМА е възможно да доведе до възходящо движение. Образувана е дивергенция между движението на графиката и индикатора, което е потенциален сигнал за възходящо движение.

JP 225 – Седмична

Японският индекс формира двоен връх на седмична. Цената се движи над 50 - периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Задържане над 50 ЕМА и над върха е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Установяване под 50 ЕМА е възможно да доведе до низходящ тренд. Бавният стохастик се намира в прекупени стойности, което може да доведе до низходящо движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg