Силно търсене на долари срещу йената

Петролът се търгува около триседмично дъно

Силно търсене на долари срещу йената

ADP заетостта от частния сектор в САЩ нарасна през август със 177 000 при очаквания за 175 000, а резултатът за юли беше ревизиран от 179 000 на 194 000. В същото време Чикагския PMI индекс слезе от 55.8 на 51.5 при очаквания за резултат от 54.0. Спадът се дължи най-вече на намалените нови поръчки. Заетостта в региона беше единственият позитивен елемент и достигна 16-месечен връх.

В Бразилия беше потвърден импийчмънтът на Дилма Русев. Вицепрезидентът Мишел Темер, който до момента беше временно начело на държавата, официално положи клетва и се отправи към Китай за срещата на Г-20.

Вчера търговията беше спокойна с лек превес на долара. Доларовият индекс отново е близо до 200-дневната пълзяща средна на 96.26, което би трябвало да е съпротива до утрешния доклад за заетостта. Силни резултати при доклада могат да отведат индекса над споменатата съпротива с първоначална цел 97.50.

Долар/йена остава силно търсено след резкия отскок от нивата при 100. С приближаването на редовното заседание на ЯЦБ би трябвало да има още покупки на долари. Основна съпротива е 100-дневната пълзяща средна, която преминава през 105.44. От въпросното ниво стартира и на 29 юли движение надолу.

Австралийският долар се търгува близо до 100-дневната пълзяща средна, която би трябвало да е слаба подкрепа. Основна подкрепа е 200-дневната пълзяща средна, която преминава през 0.7384. Кросът австралийски долар/новозеландски долар пропадна под подкрепата при 1.04 и е на път към дъната за годината на 1.0313. В момента интересът към тази двойка е за дълги позиции. Това означава, че слизането е породено най-вероятно от поръчки на фондове, които са задействали стоп ордери.

Доходността по облигациите отново остана без промяна

Американските държавни облигации продължиха да се търгуват и в сряда в тесен рейндж в очакване на данните за трудовата заетост в петък.

Доходността по краткосрочните облигации отчете най-големия тридневен спад през август, но в същото време завърши месеца с растеж при нарасналите очаквания за повишение на лихвите. Доходността по две годишни облигации, която е най-чувствителна на очакванията за промени на лихвите, загуби 1.2 пункта за деня, но спечели 12.6 пункта за целия месец и е на нива от 0.793%.

Продължава спадът на златото

Златото продължава да пада при задействането на стоп ордери и заради очакванията, че повишението на лихвите на Фед ще е по-скорошно. И при жълтия метал инвеститорите изчакват утрешните данни за заетостта, а един силен резултат ще увеличи спада. Пробив на 100-дневната пълзяща средна при 1296.78 долара може да отведе златото към нивата от 1250 долара.

Медта спря да пада при новината за затварянето на мина в Китай и вероятността за стачка в друга мина, което може да доведе до прекъсване на снабдяването.

Енергийната информационна администрация в САЩ докладва, че запасите на суров петрол са нараснали с 2.28 милиона барела през последната седмица, което е повече от очакваното и свали цената на черното злато през вчерашния ден с над 3%. От друга страна министърът на енергетиката в Саудитска Арабия Калид Ал-Фалих съобщи, че страната му няма да увеличи производството до използване на пълните капацитети. Припомняме, че страните-членки на ОПЕК се подготвят за среща, на която да обсъдят действия за стабилизиране на цената на нефта.

Растежът на Уолстрийт от тази година под въпрос

Индексът Дау Джоунс вчера сложи край на шест поредни месечни увеличения, тъй като слабостта на енергийния сектор надделя над целия пазар. Стандард енд Пуърс слезе с 0.25% до 2170.95.

Европейският Stoxx 600 спадна при волатилна търговия, но завърши месеца с ръст от 0.5%, което е второ поредно месечно увеличение.

Коментари: 0