„Синя“ и „зелена“ зона в София остават безплатни още седмица

Фандъкова предлага парковете и градините, както и планината Витоша да могат да се ползват от родители с малки деца

„Синя“ и „зелена“ зона в София остават безплатни още седмица
14771 ~ 1 мин. четене

Паркирането в „синя“ и „зелена“ зона в София остава безплатно още една седмица. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира разширението на Околовръстното.

Това е поредното удължаване на срока на безплатното паркиране, като този път той е определен до 3 май. "Казвам седмица по седмица, защото този въпрос не е еднозначен. Всички мои колеги ме натискат да върнем поне синята зона, защото в центъра е хаос с паркирането", заяви кметът.

Зоните за платено паркиране бяха освободени от такса първоначално от 17 до 29 март, а след това мярката бе удължавана три пъти, съответно до 12, 20 и 26 април.

Относно отпускането на мерките за разходките в паркове и градини Фандъкова съобщи, че е предложила да се създаде организация и само родителите с малки деца да могат да ги посещават в определени часове. "Това е огромна организацията, която изисква време. Кога ще стане, ще реши Националният оперативен щаб. Не бих си позволила да направя нещо, за което да бъда обвинена после, че повече хора са се разболели", заяви Фандъкова.

Подкрепи Economic.bg