Sky News: Башар Асад е в тайно споразумение с \"Ислямска държава\"

Това става ясно от 22 000 разсекретени документи

Sky News: Башар Асад е в тайно споразумение с \

Терористичната групировка "Ислямска държава" и режимът на сирийския президент Башар Асад са били в тайно споразумение помежду си, съобщава Sky News. На разположение на телевизионния канал са 22 хиляди секретни файлове на ИД, както и копия на някои писма. Така в някои от тях става ясно, че е имало договорености между сирийския режим и "Ислямска държава" да се евакуират някои области преди нападение на сирийската армия.

В друго писмо е отправено искане за безопасно преминаване през контролно-пропускателни пунктове, "докато достигнат границата със сирийския режим, в замяна на петрол за производство на торове."

Фактът, че екстремистите от ИД търгуват с правителството на Башар Асад и дори координират движението на войски от сирийската и руската армия потвърждават бивши бунтовници от двете страни на канала .

Припомняме, че на 13 април се проведоха парламентарните избори в Сирия - вторите от гражданската война в страната. Западът отрича легитимността им, а Москва реагира на гласуването "много спокойно."

Автентичността на най-новите документи е невъзможно да се провери, но всички предишни течове на материала по тази тема са се доказали като истински. Новите документи са копия на ръкописни поръчки, изпратени от централата на "Ислямската държава".

Коментари: 0