Sky News: Британската авиокомпания Flybe е пред фалит

От компанията обаче заявиха, че продължават да летят по план

Sky News: Британската авиокомпания Flybe е пред фалит

Снимка: Wikipedia

748 ~ 1 мин. четене
Регионална британска авиокомпания Flybe води преговори за осигуряване на ново финансиране, което да й помогне да оцелее, съобщи Sky News.

Авиокомпанията обаче заяви, че не коментира слухове или спекулации, докато Министерството на транспорта отказа коментар.

Flybe беше купена от Connect Airways, консорциум, създаден от Virgin Atlantic, Stobart Group и инвестиционната компания Cyrus Capital миналата година, припомня Reuters.

Independent припомня, че консорциумът, ръководен от Virgin Atlantic, който пое контрола над Flybe преди година, се е ангажирал за осигури 100 милиона паунда за спасяване на авиокомпанията – заем от 20 милиона паунда за оборотен капитал и 80 милиона паунда за инвестиции. Но явно тази сума се е оказала съвсем недостатъчна.

Sky News твърди, че Flybe, която свързва летища като Бирмингам в централна Англия с Париж, както и по-малките европейски градове, е на ръба на колапса поради нарастващи загуби и тъй като изискванията за финансиране на Connect стават все по-трудни.

Ако Flybe фалира, това ще бъде вторият срив в британската авиационна и туристическата индустрия за по-малко от шест месеца, след като миналия септември Thomas Cook обяви фалит.

Телевизията съобщава още, че британското министерство на транспорта обмисля дали правителството може да осигури някакво спешно финансиране за компанията.

Оттам обаче заявиха: "Не коментираме спекулации или финансови дела на частни компании".

Flybe заяви: „Flybe продължава да предоставя страхотни услуги и свързаност за нашите клиенти, като същевременно гарантира, че те могат да продължат да пътуват по план. Не коментираме слухове или спекулации".

Flybe е най-голямата регионална авиокомпания в Европа и евентуален фалит поставя под угроза 2000 работни места, пише The Guardian.
Коментари: 0