Слабата търговия на дребно в САЩ забави международните пазари

Данните предполагат, че Федералният резерв ще се забави с новото повишаване на лихвите

Слабата търговия на дребно в САЩ забави международните пазари
Водещите щатски индекси Dow Jones Industrial Average и S&P 500 завършиха деня с понижение, водени от много по-слабите от очакваните икономически данни за търговията на дребно.

По данни на Министерството на търговията продажбите на дребно са паднали с 1.2% през декември, отбелязвайки най-големия им месечен спад от септември 2009 г. В резултат Dow Jones се раздели с 103.88 пункта до 25439.39 и заради поевтиняването на Coca-Cola, която записа най-големия си дневен спад от 2008 г. насам. Забавянето на финансовия сектор и спада в сектора на потребителски стоки понижиха стойността на S&P 500 до 2745.73 пункта. Технологичните компании останаха стабилни, което допринесе за ръст на индекса Nasdaq, който напредна с 0.09 на сто до 7426.96 пункта.

Лошите данни засегнаха и търговията отвъд Океана, което забави немския индекс DAX, който завърши с понижение от 0.69 процента до 11089.79 пункта. В Лондон преобладаваха позитивните настроения около следващите стъпки по процеса за Brexit, което повиши основния индекс FTSE 100 до 7197.01 пункта. В четвъртък щатската валута беше от губещата страна спрямо основните си конкуренти.

Слабите икономически данни за САЩ говорят, че Федералният резерв ще бъде по-скоро в режим на изчакване относно ново повишаване на основната лихва в страната. Това доведе до поскъпване на ценните метали, при което цената на златото се повиши с близо половин процент до 1312.35 долара за тройунция, докато среброто поскъпна до $15.62. За трети ден подред цените на петрола се покачват на фона на ограниченията за добива от OPEC. Щатския лек суров петрол поскъпна с почти един процент при цена от 54.49 долара за барел, докато сортът Брент се търгуваше при цена от $64.65.

Краят на седмицата ще завърши с финансовите отчети на PepsiCo (NASDAQ:PEP), Deere (NYSE:DE), Newell Brands (NASDAQ:NWL), Enbridge (NYSE:ENB) и др. Финансовите отчети са един от най-важните фундаментални анализи, които движат стойността на акциите и са внимателни следени от пазарните участници.

Duke Energy Corporation

Енергийната компания формира двоен връх придружен с дивергенция, което са добри сигнали за обръщане на възходящото движение. Пробив под дневната свещ около 87.25 е подходящо ниво за продажба с краткосрочна цел тестване на 200 периодната средна. При активиране на купувачите и поскъпване на цената над $90 прогнозата може да се счита за невалидна.

EUR/USD

Еврото отстъпва позиции през щатската валута, след формиране на низходящ тренд от края на месец януари. Въпреки натиска от пазара виждаме сигнали за обръщане на движението, един от които е формираната дивергенция, която предсказва възможно обръщане на краткосрочния тренд. Вход в дълга позиция е при поскъпване на валутната двойка над 1.1342, което показва че трейдърите са готови да покачат котировките към 1.14.

OilUK

Последните новини, че Саудитска Арабия смята да ограничи добива си на петрол потреби развитието на възходящо движение към психологическото ниво при 70 долара за барел. Възходящото пресичане на индикатора Стохастик подсказва за импулсно поскъпване, което да тества 200 периодната средна. Втори вариант и възможност за продажба бихме имали ако цената се понижи под нивото на съпротива около $60 с цел тестване на минимума при $50.

CAC 40

Френският индекс продължава да повишава стойността си, което образува устойчиво възходящо движение и дава възможност за влизане в дълга позиция с ограничаване на загубата под 50 дневната средна и цел стойност около 5500 пункта. Образуването на скрити дивергенции, които са тренд продължаващи формации са добър сигнал за покупка. Корекция и отскачане  от тренд линията също може да бъде използване за покупка.
Коментари: 0