Слабият долар повлия благоприятно върху златото

Американските фондови борси заличиха негативните резултати от вторник

Слабият долар повлия благоприятно върху златото

Снимка: Pixabay

Американските фондови борси записаха успешен ден и успяха да заличат негативните резултати от сесията във вторник. След силно представяне на банковия сектор, широкият щатски индекс S&P500 отчете най-голям еднодневен ръст от месец април насам, добавяйки 0.88% към стойността си. 

Инвеститорите останаха позитивно настроени към предстоящото оповестяване на резултатите от стрес тестовете  на Федералния резерв, което допринесе най-много за печалбите в сектора. Dow Jones напредна с 0.68%, а NASDAQ  отчете ръст от 1.4%, след като водещите компании в технологичния сектор заличиха слабите си резултати от предходната сесия. 

На европейските пазари денят се характеризира с висока волатилност, след появили се спекулации за неточна интерпретация на коментарите  на председателя на ЕЦБ Марио Драги относно бъдещата политика за паричните стимули на Банката. Въпреки това в края на търговията единната валута отчете поскъпване с нови 0.35% спрямо щатския долар, разменяйки се за $1.1376. 

Слабият долар и забавеното гласуването за здравната реформа в САЩ, от своя страна, оказаха благоприятно влияние върху златото. Ценният метал добави 0.16% към стойността си, достигайки $1249.35 за тройунция. 

На пазарите за суровини петролът записа пореден ден на поскъпване. Публикувани бяха данните за увеличаване на щатските запаси от суровината, но ръстът се оказа по-нисък от предварително заложените прогнози, което тласна цената на лекия суров петрол с 2.60% нагоре, достигайки $44.87 за барел.

Икономически данни – БВП САЩ

В 08:30 часа българско време ще бъдат публикувани окончателните данни за нивото на брутния вътрешен продукт на САЩ за първото тримесечие на 2017. Очакванията са щатската икономика да отчете ръст от 1.2% на годишна база, който да съвпадне с първоначално заложените прогнози. 

BNP Paribas – Дневна

Най-голямата френска банка показва устойчив ръст на цената на акцията си, като можем да забележим образувалия се възходящ трендови канал от края на изминалата година. 100-дневната средна се намира в постоянна близост до долната граница на канала, с което оказва допълнителна подкрепа, от която цената се оттласка през последната търговска сесия. Покупка на акцията е резонно да бъде съпроводена от стоп за прибиране на печалбите около ниво от 70 евро, където може да бъде усетена по-сериозна съпротива. 

USD/CAD – 4 часова

След пореден слаб ден за американския долар, низходящият канал, който USD/CAD образува на 4-часовата си графика, бива пробит. Преди влизане в позиция е желателно да се изчака, тъй като, ако валутната двойка падне под психологическата граница от 1.3000, е възможно поевтиняването да се задълбочи, достигайки стойности в зона около 1.2700. В противен случай е необходимо щатската валута да покаже силни сигнали за поскъпване, които да убедят инвеститорите, че моментът е подходящ за покупка. 

NATGASUS – 6 часова

След силно представяне от последните два дни, природния газ успява да пробие горната граница на формиралия се на 6-часова графика низходящ трендови канал. За момента цената успява да се задържи над психологическото ниво от 3.00, като следваща ключова съпротива може да се очаква в зона около 3.10. Успешен пробив ще бъде добър сигнал за начало на нов възходящ тренд.

DAX30 – Дневна 

В рамките на последните два месеца търговията на DAX бива балансирана, като немският индекс среща подкрепа в зона около 12500, където се намира в момента и 50-дневната ЕМА. Към момента не се наблюдават сигнали за обръщане на възходящия тренд, което открива подходяща възможност за покупка с цел преминаване над психологическата граница от 13000.
Коментари: 0