След по-малко от два месеца колите на Tesla ще се управляват дистанционно

Превозните средства също така ще могат сами да си намират паркоместа и да спират на тях

След по-малко от два месеца колите на Tesla ще се управляват дистанционно

Снимка: БТА

Съвсем скоро електромобилите Tesla ще може да се управляват дистанционно със смартфон. Ще бъде възможно както повикването на превозното средство, ако е паркирано надалеч, така и дистанционното му управление. Информацията беше оповестена от изпълнителния директор Илон Мъск.

„Колата ще кара до местоположението на телефона ви и ще ви следва като домашен любимец, ако задържите бутона за повикване в приложението“, написа той в Twitter и добави: „Също така е можете да я управлявате дистанционно като голяма играчка, стига да може да я виждате“.

Новата възможност ще е част от голямо обновление на функцията за автоматично паркиране на Tesla, което позволява на превозните средства да паркират почти без човешка намеса. Очаква се актуализацията да бъде пусната след около 6 седмици.

Ъпдейтът също така ще направи възможно за електромобилите на компанията сами да намират и избират паркоместа, без да е нужна намеса на шофьора. В момента колите на Tesla единствено отбелязват къде би могло да се паркира и дават избор на водача да избере, след което паркират там.

Коментари: 0