След успеха в Румъния лондонският финтех Ebury стъпва и в София

Британската стартираща компания оперира в 22 страни и има над 900 служители

След успеха в Румъния лондонският финтех Ebury стъпва и в София
Едно от най-бързо развиващите се финтех дружества в Европа – Ebury, обяви, че отваря офис в София. Стъпката идва след период на изключителен растеж в Румъния и региона. 

Ebury оперира в сектора на корпоративните банкови услуги, като осигурява валутна ликвидност, управление на риска от нестабилност, международни плащания и търговско финансиране на големи местни дружества и малки и средни предприятия.

Компанията е основана през 2009 г. в Лондон и вече присъства в 22 страни, като има общо над 900 служители. Ebury е „еднорог“ с офиси в Европа, Близкия изток и Канада, като се разраства и в Азия. Преди няколко месеца започна своята дейност и в САЩ.

През последните 12 месеца Ebury търгува с над 17 милиарда евро в чуждестранна валута и работи с повече от 37 500 предприятия и организации.

„Румъния, България и по-широкият регион на Източна Европа е много вълнуващ за Ebury. Има голям капацитет за растеж“, коментира Йохан Габриелс, управляващ директор за Румъния и България в Ebury. 

Той обясни, че за по-малко от 18 месеца след навлизането на румънския пазар, компанията се е изкачва в топ 10 на 22-та най-големи пазара на Ebury по целия свят. Подкрепата от настоящите над 500 клиенти на Ebury се оказва толкова силна, че Ebury Румъния сега е най-голямата небанкова институция в северната ни съседка, която се фокусира върху МСП и големите местни дружества, осъществяващи международна търговия.

Софийският офис ще се управлява от Деан Тодоров под надзора на Йохан Габриелс. Тодоров се присъединява към Ebury преди около 2 и половина години и едва 26 годишен той ще бъде най-младият мениджър, който ръководи офис на Ebury.

„Очакваме да се разрастнем значително в България, докато изграждаме отпечатъка на нашите клиенти. Наличието на хора на терен в София ще ни помогне да развием по-дълбоки взаимоотношения с българските си клиенти и да разберем по-добре нюансите на техния бизнес, което е в основата на нашето предлагане“ - Деан Тодоров, ръководител отдел „Продажби“ в България.
Коментари: 0