Служебното паркиране в София временно се закрива

От днес е в сила и ново разписание на градския транспорт

Служебното паркиране в София временно се закрива

Снимка: Wikipedia

1996 ~ 2 мин. четене

Центърът на градска мобилност (ЦГМ) временно закрива служебните абонамети в центъра на София. Мярката е в сила от вчера – 18 март, и ще важи до 29 март. За да се компенсират фирмите за времето, в което не могат да ползват заплатените паркоместа, договорите им ще бъдат удължени, уточняват от ЦГМ.

От днес се променя и разписанието на градския транспорт в столицата, като за голяма част от линиите то вече е в сила и превозните средства са разредени на по-големи интервали. 

Единствено най-натоварените линии се движат според нормания си график. Това са автобусите с номера 111, 204 и 304, както и всички крайградски линии. За автобус 260 също важи сега действащото разписание. Автобус номер 86 обаче  ще е по разписание за предпразник и празник. 

Трамваите с номера 5,7 и 22, както и тролейбусите с номера 1 и 2, също запазват разписанията си. Електробусите ще се движат в делник по празнично разписание, както и метрото.

От два дни вече „синята“ и „зелената“ зона в столицата са безплатни като поредната мярка за спиране разпространението на COVID-19 и събирането на много хора на едно място. Безплатното паркиране в центъра на София ще е възможно до 29 март. 

Оказа се обаче, че капацитетът на зоните вече е почти пълен, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във Facebook и призова хората да не използват освободения от платено паркиране център на столицата, за да ходят на разходка.

„Моля всички, които нямат неотложна работа, да не идват с автомобилите си в центъра. Моля, не използвайте неработещата зона като повод за разходка до центъра! Това блокира работата на зоната и ще наложи въвеждане на допълнителни мерки“, пише столичният кмет.

Коментари: 0