Смартфонът на Тръмп има само едно приложение

Но целият свят знае, че президентът го използва непрекъснато

Смартфонът на Тръмп има само едно приложение
8354 ~ 2 мин. четене
На новия си смартфон президентът на САЩ Доналд Тръмп има едно-единствено мобилно приложение.

В момента държавният глава ползва iPhone, въпреки че призова за бойкот на компанията, след като тя отказа да отключи по искане на американските власти устройството на стрелеца от инцидента в Сан Бернардино.

Макар и Тръмп да ползва едно-единствено приложение, целият свят знае за това, защото следи там изявите му непрекъснато и те винаги са доста шумни и предизвикателни. Да, приложението е Twitter, пише сайтт Axios, цитиран от британския в. Independent.

Цитирайки официални лица на високи позиции в Белия дом, сайтът съобщава още, че администрацията се стреми да ограничи минимално времето, което президентът прекарва, гледайки телевизия, с цел да е "по-дисциплиниран".

Тръмп гледал телевизия, работейки, което често водело до емоционални и пиперливи туитове.

Имало обаче забрана той да ползва повече от едно приложение на смартфона си, с цел по-голяма сигурност.

Доскоро Тръмп бе сериозно критикуван, че продължава да ползва стария си телефон на Samsung, който не разполагал с достатъчна защита. Дори когато след встъпването му в длъжност Тайните служби му дали ново устройство, подсигурено и криптирано, той продължавал да туитва през стария си мобилен апарат.

Което пък накарало множество политици да алармират за опасността от хакване на телефона на президента и предизвикването на криза за националната сигурност на страната.

Ето защо, по неофициална информация, през март Тръмп е сменил стария си смартфон с нов iPhone.

А относно туитовете на Тръмп, те са популярни за милиони негови последователи в социалната мрежа и в медиите, тъй като президентът пуска кратки съобщения по почти всяка актуална тема, включително напрежението със Северна Корея, разследванията на ФБР или споровете с политически опоненти.
Коментари: 0