СПА курортите очакват да са пълни за Великден

Въпреки това хотелиерите вече наблюдават отлив на туристи в посока Гърция

СПА курортите очакват да са пълни за Великден

Снимка: Economic.bg/Архив

808 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

СПА курортите Сандански и Велинград очакват да са пълни за Великден. Въпреки това на места започва да се наблюдава отлив на български туристи в посока Гърция, след като южната ни съседка обяви плана си за отваряне.

Голяма част от обектите в Сандански са реновирали базата си, а заетостта се очаква да бъде над 90%, посочи за БНР Георги Кунчев, заместник-председател на сдружението на хотелиерите в Сандански.

Във Велинград също всички хотели ще работят и са подготвени да посрещнат гостите си в настоящите условия без недостиг на персонал.

Пролетният период по традиция е по-слаб за курортния град и заетостта на базите се очаква да бъде около 70%, коментира за БНР Златко Златанов, председател на Сдружението на хотелиерите във Велинград. Той обясни, че някои хотели имат и занижени ценови оферти.

Друг е проблемът, че Гърция отваря врати. Това, което имаме като индикация оттук-оттам е, че има някъде по страната отказ на резервации заради Гърция. Реципрочно трябваше нашето правителство на всяка цена да отвори зелените коридори за Русия и за Румъния, за да компенсира този дефицит евентуално на туристи, които ще отидат в Гърция“, посочва Златанов.

Припомняме, че Гърция се отвори за туристи с PCR тест, тест за антитела или ваксинационен сертификат.

Коментари: 0