Специализирана академия у нас обучава международни шофьори

Първата по рода си академия за международни шофьори у нас е основана през 2017 г.

Специализирана академия у нас обучава международни шофьори
Първата по рода си академия за международни шофьори у нас "Юродрайв" е основана през 2017 г. За година и половина в нея са обучени над 90 титуляри на камион, по-голямата част от които - без предварителен опит в професията. Академията обучава на теория и практика, организира издаването на всички необходими документи и осигурява необвързващ трудов договор с голям превозвач, българската транспортна компания “Юроспийд”.

“Създадохме академия “Юродрайв”, за да направим професията Международен шофьор на тежкотоварен камион лесно достъпна за водачи с ограничен местен опит. Същевременно, така работим за редуциране липсата на квалифицирани кадри в професията. Предпочитаме при нас обучението да започне от нула, за да сме сигурни, че е проведено на високо професионално ниво и че курсистът ни получава сериозна, модерна и стандартизирана основа“, коментира Николай Рашков, мениджър „Бизнес развитие“ в „Юроспийд“.

Обучението в “Юродрайв” се провежда в базата на академията край София и продължава между 10 дни и 1 месец в зависимост от квалификацията на курсиста. Записването става след две нива на одобрение - предварителен разговор с екипа на академията, и тестове за обща култура, психологическа издръжливост и кратък тест в управление на камион. 

Обучението на одобрените курсисти включва лекции със сертифицирани професионалисти от България и чужбина, практика, медицински прегледи, изпити, придобиване на категория, документи и финален изпит.
Коментари: 0