Спирането на „Южен поток“ е тактически ход на Путин

Това е игра, за да се увеличи натиска върху София и ЕС, категоричен е Мартин Димитров

Спирането на „Южен поток“ е тактически ход на Путин

„В никакъв случай Русия няма да се откаже от „Южен поток. Това е тактически ход на Владимир Путин и на Русия. Те не са се отказали в никакъв случай от проекта. Евентуално отклонение и минаване на трасето през Турция би оскъпило два или три пъти проекта, което би го направило икономически невъзможен“. Това заяви зам.-председателят на енергийната парламентарна комисия Мартин Димитров пред Нова ТВ.

„И в момента има такава тръба – това е „Син поток“, който минава през Турция и не може да бъде запълнен“, допълни Димитров.

Според него изявлението на Путин не е нищо повече от тактически ход, който има за цел да увеличи натиска върху България и върху Европейската комисия за това да има „Южен поток“  и той да бъде построен и българското правителство да отстъпи.

„Ще видите, че този ход на Москва ще има истерия в България и много хора ще призоват да приемем всички руски предложения, защото иначе ще загубим и нямаме избор. А всъщност ние имаме избор“, категоричен е той.

„Русия иска да строи „Южен поток“. Просто трябва да се случи по европейските правила и да бъде икономически ефективно за България“, заяви зам.-председателят на енергийната парламентарна комисия.

Коментари: 0