Спонтанните пътувания правят хората по-щастливи

Travelzoo обяви резултатите от своето проучване Spring Travel Trends Survey

Спонтанните пътувания правят хората по-щастливи
1020 ~ 1 мин. четене

Как спонтанните неочаквани пътувания с тръгване “утре” се различават от преднамерените и планирани? Отговорът на този въпрос са потърсили специалистите на туристическата агенция travelzoo, пише Travel Daily Media.

Компанията обяви резултатите от своето проучване Spring Travel Trends Survey. Близо половината (49%) от практикуващите спонтанни пътувания твърдят, че са доволни и дори щастливи. От тези, които са свикнали предварително да планират пътуванията си, само една трета посочват, че са щастливи.

Travelzoo дава други резултати от собствените си изследвания. Спонтанните пътници активно търсят информация и вдъхновение. Почти никой от тези туристи (по-малко от 4%) няма да отиде на екскурзия, без да усети вътрешно желание да го направи. Сред тези, които щателно подхождат към избора на посока, 17% успяват да загубят желанието си в процеса на подготовка за пътуването. О

Изданието отбелязва, че пътуването може да се нарече спонтанно, ако е непланирано по отношение на време или място. Резултатите от проучването показват, че броят на такива пътувания в света нараства. Повече от 80% от участниците в проучването съобщиха, че през 2019 г. се надяват да направят внезапно пътуване.

Коментари: 0