Sports Direct влиза на американския пазар

Британската компания е закупила фалиралата търговска верига Eastern Outfitters

Sports Direct влиза на американския пазар

Снимка: Sports Direct

Sports Direct навлиза на американския пазар. Британската верига за спортни стоки е купила банкрутиралата американска търговска верига Eastern Outfitters, пише Бизнесинсайдър.

Eastern Outfitters притежава веригите Bob's Stores и Eastern Mountain Stores, които продават къмпинг оборудване и оборудване за спорт на открито.

Според сделката, Sports Direct ще похарчи 101 млн. долара (£78.8 млн.), за да плати на кредиторите на Easter Outfitters и ще придобие други от задълженията на компанията.

Британската верига получава 50 магазина в САЩ, които са достатъчни за началните й амбиции да навлезе на американския пазар на спортни стоки. Според изявлението на компанията сделката ще и осигури ресурс за навлизане както на физическия, така и на пазара за онлайн търговия в Америка.

Еaster Outfitters поиска защита от кредитори през февруари 2017 г., на фона на сложната пазарна ситуация за физическите търговски вериги в САЩ. Компанията отчита оперативна загуба от 26 млн. долара за годината до 28 януари 2017 г. и има активи от 126 млн. долара.

Коментари: 0