Стари устройства вече няма да могат да се свързват с iTunes

Въведението влиза в сила от 25 май

Стари устройства вече няма да могат да се свързват с iTunes

Снимка: YouTube/Screenshot

2129 ~ 1 мин. четене
От 25 май тази години платформата на Apple за купуване на музика, видео, тв предавания, филми и приложения iTunes повече няма да бъде достъпна някои стари устройства. Става дума за първото поколение Apple TV и компютри с Windows XP и Vista. 

Това е потвърдила самата компания, пише Mashable. Apple уточнява, че това се дължи на новите „промени в сигурността“. Усилията на компанията стигат дотам, че да определи дори собствен продукт като остарял. 

Тук трябва да се отбележи, че Apple TV е пряко свързан с iTunes и без актуализации той на всъщност ще спре да работи. Това означава, че притежателите му ще са принудени да преминат поне към неговата втора версия. Първата бе официално представена преди 11 години. 

Що се отнася до компютрите, те ще могат да използват стари версии на iTunes. Потребителите обаче не бива да се надяват на каквато и да е поддръжка от Apple. Освен това виртуалният магазина на практика ще бъде сравнително безполезен, тъй като човек няма може да закупи нищо ново или да си свали наново нещо от предишните си покупки. 
Коментари: 0