Стартира приемът за Училищната и Детска Телерик Академия

Всички курсове са безплатни за участниците и не се изискват предварителна подготовка

Стартира приемът за Училищната и Детска Телерик Академия

Снимка: Фейсбук Telerik Academy

Приемът в новия сезон на младежките инициативи по програмиране за ученици от 1-ви до 12-ти клас на Телерик Академия започна днес. Обученията са насочени към деца и младежи от цялата страна с интерес към технологиите. 

В рамките на тези инициативи учениците развиват логическото си мислене и креативност и се подготвят за професиите на бъдещето. Всички курсове са безплатни за участниците и не се изискват предварителна подготовка или знания по програмиране. 


Училищна Телерик Академия 

Обученията по програмиране за гимназиални ученици ще стартират на 16 октомври и са отворени за младежи на възраст 14-18 г. от цялата страна. Поради високия интерес кандидатите, които искат да се обучават присъствено в инициативата, е необходимо да се регистрират на сайта на Телерик Академия до 26 септември и да се явят на входен изпит, който включва серия от логически задачи. 

Училищната Академия предоставя теоретични и практически знания по програмиране с фокус върху разработката на уеб приложения с програмния език Java. Обученията ще се провеждат присъствено всеки месец в рамките на 3 последователни дни в трейнинг центъра на Телерик Академия в ж. к. „Младост“ в София. Учениците могат да участват и онлайн, като за целта се изисква единствено регистрация. 


Детска Телерик Академия 

Школите по програмиране за деца на възраст 10-13 г. ще се провеждат в 36 групи в 11 града в България. Желаещите могат да се обучават в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Велико Търново, Плевен, Габрово, Кърджали, Враца, Разград и Попово. В София кандидатстването ще бъде отворено до 5 октомври и ще включва преминаване на входен тест с 40 логически задачи. 

Занятията ще започнат през втората половина на ноември в две направления „Алгоритмично програмиране“ и „Разработка на компютърни игри“. Извън столицата обученията ще стартират в началото на октомври в училища-партньори на Детската Телерик Академия. Желаещите да се обучават в школите в страната могат да се свържат директно с преподавателите в съответния град, за да получат повече информация за предстоящия прием. 
Коментари: 0