12 стилни хотела, собственост на знаменитости

Спортисти и актьори инвестират в скъпи курорти

12 стилни хотела, собственост на знаменитости
4445 ~ 4 мин. четене

Много звезди притежават бизнес, който не е свързан с тяхното основно занимание. Той може да е както просто хоби, така и удачен начин да инвестират и умножават състоянието си. Един от най-често срещаните варианти е да вложат в скъпарски курорт или хотел.

Вижте снимки от 12 стилни и луксозни хотела и комплекси, притежавани от знаменитости.

1. Анди Мъри - Cromlix Hotel в Пъртшир, Шотландия
 
Едва ли ще се учудите, че хотелът, собственост на една от най-големите тенис звезди, притежава и един от най-живописните тенис кортове в света. Имението от 19-и век е съвсем близо до мястото, където Мъри е роден и отраснал. Разположен на 34 акра, хотелът е в типичен шотландски стил, с езеро и големи градини, игрище за крокет. Сред предлаганите услуги е лов със соколи и стрелба с лък. Цената на стаите започва от 250 долара на вечер.

2. Робърт Де Ниро - The Greenwich Hotel в Ню Йорк

Хотелът е супер стилен и има 88 стаи. Има вътрешен басейн, спа и един от най-добрите италиански ресторанти в града, Locanda Verde. Цената на стая започва от 575 долара за вечер.

3. Хю Джакман - Gwinganna Lifestyle Retreat в Tallebudgera Valley, Австралия

Философията на хотела е върху здравословния начин на живот, затова предлага спа, два инфинити басейна, платформа за йога, спортни занимания както с  група, така и с частен треньор, диетолог и холистичен консултант. Всички храни, които се сервират, са органични, а много от продуктите се отглеждат в градините на хотела. Самият Хю Джакман често е там и може да бъде видян от гостите. Цената на стая е 721 долара за две вечери.
 
4. Оливия Нютън-Джон - Gaia Retreat & Spa, Бруклет, Австралия

Разположенията на 25 акра комплекс има 23 стаи и е може би най-луксозният в света хипи курорт. Предлага различни пакети с програми за намаляване на теглото, медитация, разтоварване от стреса и фитнес. Курортът има спортен салон и предлага йога уроци, холистично спа, собствена линия органична козметика и собствена градина, от която идват продуктите за ресторанта. Цената е 852 долара за 2 нощи.

5. Франсис Форд Копола - Palazzo Margherita, Берналда, Италия

Това е петият хотел на Копола, но режисьорът сам е участвал в дизайна му. Той е и най-луксозният от хотелите на Копола и в него се е омъжила дъщеря му София. Вдъхновен е от семейните ценности, затова всеки апартамент носи името на член от семейството. Цените на стая започват от 980 долара за две нощувки.

6. Майкъл Дъглас и Катри Зита-Джоунс - Ariel Sands, Девъншир, Бермуди

Собствеността принадлежи на семейството на Майкъл Дъглас от 1840 г., тъй като майка му е от Бермудите. При свое неотдавнашно пътешествие до там семейството останало поразено от курорта и решило да инвестира в него. В момента тече мащабна реновация. Ще има 84 стаи, 28 луксозни апартамента и 23 къщички с по 2 или 3 стаи, както и голф игрище, тенис кортове, спа, спортен салон. Очаква се да отвори врати през 2017 г.

7. Джон Малкович - The Big Sleep Hotel, Великобритания

Веригата на актьора има хотели в Челтнъм и Ийстбърн в Англия и в Кардиф, Уелс. Всеки от хотелите е цветен и модерен, но достъпен, като закуските са безплатни. Цените започват от 50 долара за нощ.

8. Ричард Гиър - The Bedford Post Inn, Bedford, Ню Йорк

Класическата ферма в сърцето на Уестчестър от 18-и век има 8 уютни стаи, два прекрасни ресторанта и салон за йога с ежедневни уроци. Един от ресторантите управлява шеф Майкъл Уайт, който протежава Altamarea Restaurant Group, която включва известни места със звезди Мишелин като Marea, Osteria Morini и Ai Fiori. Цената на нощувките е от 390 долара.

9. Владимир Кличко - Design Hotel в Киев, Украйна

Световният шампион по професионален бокс в тежка категория притежава този супер стилен хотел в сърцето на стария град. В обзавеждането преобладават огледала и дърво, а дизайнът е правен от Филип Старк. Разполага с 49 стаи с френски прозорци и невероятни гледки към града. Цената на нощувка започва от 211 долара.
 
10. Робърт Редфорд - Sundance Mountain Resort, Timphaven, Юта, САЩ
 
Този ски курорт е купен от актьора през 1969 г. и се разпростира на над 5000 акра. Хотелът е в селски стил, има 92 стаи, както и къщички с персонален готвач и иконом. Сред гордостите му е фокусът върху изкуствата и природата, като предлага занимания в планината, прожекции на филми и концерти, планински преходи, байкинг, ски и рафтинг. Цената на нощувка започва от 309 долара.

11. Джейсън Пристли - Terrace Beach Resort, Ucluelet, Канада

Звездата от сериала „Beverly Hills 90210” отваря курорта с родителите си, близо до мястото, където е отраснал – югозападно от крайбрежието на Ванкувър. Курортът изглежда като модерно рибарско селище, със селски къщи с барбекю и джакузи. Цените са от 99 долара за нощ.
 
12. Клинт Истууд - Mission Ranch Hotel, Кармел, Калифорния

Този хотел има дълга история, като в началото е бил една от първите млечни ферми в Калифорния. През 1986 г. Клинт Истууд, бивш кмет на Кармел, купува ранчото с цел да предотврати превръщането му в курорт с къщички. След това го модернизира в бутиков хотел с 32 стаи, който има собствен тенис и фитнес клуб с 6 тенис корта и спортен салон. Цената на нощувка започва от 125 долара.
Подкрепи Economic.bg