Столична община търси начин да произвежда жълти павета

Вече са направени проучвания за това как може да се направят нови жълти павета

Столична община търси начин да произвежда жълти павета
3272 ~ 1 мин. четене
Столична община е направила проучване за възможността да бъдат произвеждани жълти павета в България, с които да се подменят оригиналните. Това съобщи зам.-кметът по транспорт на столицата Дончо Барбалов пред NOVA. Той коментира случая, при който жена откри в двора си 6 кв. м жълти павета.

„Въпрос на време е да се направи организация по тяхното (на жълтите павета - бел. ред.) производство. Надяваме се тяхното качество да е като на оригиналите“, коментира Барбалов.

По повод случая с намерените павета, зам.-кметът обясни, че гражданите са ги открили при ремонт на новозакупен имот.

„В миналото не се е обръщало много внимание на съхранението им. Благодарим за това, че ни ги върнаха, тъй като няма откъде да се намерят вече стари жълти павета – това са произведения на 110 години“, каза зам.-кметът на столицата.

В края на миналата година паветата в София бяха обект на друг скандал. Общинските съветници Иво Божков и Марта Георгиева  подадоха сигнал в прокуратурата за липсващи 8000 тона павета, извадени при ремонти на улици в София в периода 2007-2017 г. Подозренията на двамата бяха, че може паветата да са продадени. В отговор столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че е изискала проверка на това как се съхраняват паветата, която е отнела около една година на общината.

Коментари: 0