Строителството на наклонената кула в София от високо (видео)

Тя е вдъхновена именно от Пиза и се очаква да е готова до края на годината

Строителството на наклонената кула в София от високо (видео)

Вдъхновена от Пиза, с уникален за България дизайн, сградата Ellipse Centre е част от мащабния проект Sofia Capital City. Платформата за споделяне на инфраструктурни проекти SkyscraperCity публикува видео, заснето с дрон, което показва от високо докъде е стигнал строежът й, който се очаква да приключи до края на годината. 

Уникалният дизайн на сградата е вдъхновен от Наклонената кула в Пиза, а елипсовидната форма и елегантният външен и вътрешен дизайн правят сградата отличителна със своя стил. Наклонът от 5м е към един от основните бул. „Цариградско шосе”.

Инвеститор в сграда е компанията за инвестиции и управление на„Илпа Девелопмънт”, която влага 22 млн. евро инвестиция в нестандартния проект. През юни тази година компанията избра „Лендмарк Пропърти Мениджмънт” за мениджър на офис сградата.

Обновената ни концепция съчетава комфортна и функционална визия и изпълнение, отговарящо на най-високите изисквания. Всеки етаж предлага гъвкаво разпределение и улеснява планирането при бързоразвиващите се компании.

В бъдеще Capital Fort ще интегрира и околни проекти, които са в района. Така целта на инвеститорите е да изградят „бизнес град” по подобие на редица успешни проекти в Европа.

Амбициозният проект има много дълга история. Изграждането на Ellipse Center започва още през 2008 г., но заради глобалната икономическа криза строителството е преустановено до „груб строеж” през 2010 г. Конструкцията е запазена в изключително добро състояние, а интересната архитектура прави сградата изключително атрактивна за рекламната индустрия, включително и за музикални клипове и филми.


Коментари: 0