„Свидетели сме на лов на вещици, на лов на фашисти“

Валери Симеонов, съпредседател на „Обединените патриоти“ и вицепремиер по икономическата и демографската политика

Цитат на деня:

„Свидетели сме на лов на вещици, на лов на фашисти“
632 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
„След вчерашния случай сме свидетели на лов на вещици, на лов на фашисти“.

Това каза съпредседателят на „Обединените патриоти“ и вицепремиер по икономическата и демографската политика Валери Симеонов пред Nova.

Той коментира обявеното от Министерски съвет уволнение на Иво Антонов, директор на дирекция „Социална политика” в Министерството на отбраната. В профила на Антонов във Facebook има пред танк, на която той позира с изпъната ръка, символизираща нацисткия поздрав. Според Валери Симеонов служителят не е уволнен, а е в болничен, тъй като след разразилия се скандал е в прединфарктно състояние и е трябвало да бъде приет в болница.

Ден по-рано министър-председателят Бойко Борисов освободи друг кадър на „Обединените патриоти“ - Павел Тенев, в чийто профил също имаше снимка, на която позира с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж.

„Поведението на Павел Тенев може да се определи като нелепа шега. Такава снимка по никакъв начин не трябва да е във Facebook страницата на човек, заемащ такъв висок пост. Аз подкрепих оставката му, защото се създава негативно мнение в медиите и се прехвърля негативността върху правителството. Ние сме се ангажирали да направим нещо добро и да прекъснем свободното падане на България, което продължава вече няколко години“, коментира Валери Симеонов.

Той обаче е категорично против уволнението на Иво Антонов, защото го познава от 15 години и може да каже само добри неща за него. „Това е човекът, който отговаряше за военните паметници. Той е професионалист, който си вършеше работата. Защо никой не се замисли, дали тази снимка не е монтаж? Не е редно така да се оклеветява човек“, коментира вицепремиерът.

Той е категоричен, че оставка няма да подава заради изказванията си по тези казуси. „Няма как да подам оставка, защото тези партии, които ми искат оставката, не са гласували за моето назначение. Искам някой да застане пред камера и да каже защо точно я искат моята оставка. Какво престъпление или неизпълнение на служебните ми задължения са открили в моята работа? Не знам за какво точно ми искат оставката“, каза Симеонов.
Подкрепи Economic.bg