Купувачът на Victoria's Secret се отказва от сделката

Sycamore Partners твърди, че затварянето на магазините заради пандемията е било в нарушение на договора

Купувачът на Victoria's Secret се отказва от сделката

Снимка: Victoria\'s Secret

1472 ~ 1 мин. четене

В разгара на глобална пандемия никой не е в настроение да купува екстравагантните комплекти бельо на Victoria's Secret - дори и частната компания, която обеща да придобие дял в модния гигант.

Компанията за частни инвестиции Sycamore Partner обяви, че иска да прекрати сделката за закупуване на дял от 55% във Victoria's Secret от L Brands. Това се случва само два месеца след като двете дружества сключиха сделка за 525 млн. долара, съобщава CNN.

Sycamore Partner информира L Brands за решението си в сряда и заведе дело в съда в Далауеър за анулиране на сделката. Шокиращата новина потопи акциите на L Brands (LB) с 25%. В свое изявление от американския моден гигант заявиха, че поисканото прекратяване на сделката е „невалидно“ и компанията „с всички сили ще се защитава по време на съдебния процес“.

В средата на март L Brands временно затвори търговските си магазини, включително тези на Victoria's Secret и Bath and Body Works, заради пандемията на коронавирус. Sycamore Partners твърди, че тези промени са били в нарушение на договора, пише Wall Street Journal.

L Brands и Sycamore Partners постигнаха споразумение за разделяне на контрола над Victoria's Secret през февруари. Фирмата за частен капитал тогава обяви, че купува дял от 55%, докато L Brands ще запази контрола на останалите 45%. След обявяването на тази новина стана ясно и че Victoria's Secret е напът да се превърне в изцяло частна компания.

Но сега Sycamore иска да се откаже от сделката, тъй като кризата с коронавируса хвърля дълбока сянка върху бъдещето на Victoria's Secret.

Подкрепи Economic.bg