Най-големият фонд за крипто инвестиции в света ще разпредели $2.5 млрд.

Зад него стои съоснователят на Coinbase

Най-големият фонд за крипто инвестиции в света ще разпредели $2.5 млрд.

Снимка: Unsplash

2720 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Risk Capital Fund Paradigm обяви, че ще инвестира цели 2.5 млрд. долара в ново поколение компании, технологии, идеи и протоколи от крипто света. Те са вложили тази сума в новия си фонд, който ще работи паралелно с предишните им инвестиционни дейности, предава Blooomberg.

Зад Paradigm стоят съоснователят на Coinbase Фред Ершам и бившият член на инвестиционния фонд Sequoia Capital Мет Хуанг. Първоначално планът им е бил да съберат 1.5 млрд. долара, но интересът на инвеститорите се е оказал далеч по-голям. В резултат на това само за месец е набрана инвестицията от 2.5 млрд. долара.

Ершам вярва, че приложенията, свързани с дигитални токени (чрез каквито се потвърждават платежни операции по сигурeн и удобен начин), имат по-добро бъдеще и повече място за растеж. Според него най-големите организации в света ще се захранват от токени в обозримо бъдеще, точно както интернет компаниите днес се захранват от компютърни мрежи.

Мисията на новия кръг от инвестиции ще бъде същата като преди: да се предоставят помощ и капитал на предприемачи и крипто общности. Парите в рамките на тази вълна от инвестиции, ще отидат за нови идеи и компании на всички етапи на развитие и няма да бъдат географски ограничени.

Ако сте предприемач в челните редици на крипто разработката, уведомете ни“, призовават от фонда.

Фондът Paradigm е създаден през 2018 г. и досега е инвестирал над 10 милиарда долара в компании от крипто пазара. Индивидуалните финансови инжекции възлизат на различни суми – от 1 до над 100 млн. долара. Инвестиционното им портфолио включва имена като Coinbase, Diem, FTX Trading и още близо 40 други по-малко известни компании и проекти. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg