Така ли ще изглеждат самолетите на бъдещето?

С пространство за почивка и отпускане

Така ли ще изглеждат самолетите на бъдещето?

Снимка: AIM Altitude

1452 ~ 1 мин. четене

Искало ли ви се е на борда на самолет да има достатъчно място да се разтъпчете, да направите дори йога, или да имате частна кабинка за усамотена вечеря? Рос Бърнс, водещ индустриален дизайнер на британската авиационна компания AIM Altitude мисли точно в тази посока.

В последните години все повече нарастват полетите на дълги разстояния. Никой не може да седи на едно място толкова дълго, смята той. А една разходка по тясната пътека, разминавайки се с други пътници и стюарди не винаги е достатъчна.

Какво би било, ако в самолета има достатъчно място, на което биха могли да отидат пътниците, за да се отпуснат, да поработят и дори да се  поразтегнат?

"Ultraflex е проект, по който работим около 10 месеца", казва Бърнс пред CNN Travel на 2019 Airplane Interiors Expo (AIX) в Хамбург, Германия.

"В един момент ще ви се прииска да станете да опънете краката си, да се раздвижите, защото не може да седите на мястото си 12-20 часа", казва той.

Ultraflex е името, което AIM Altitude е дала на своята визия - пространство в самолета, което може да се ползва като фитнес студио, бар, магазин за хранителни стоки, място за срещи и ресторант.

Това може да бъде място, където да се срещнете и да се смесите с другите пътници.

Или да направите малко стречинг.

Същото място лесно може да се преобрази като частна кабинка за вечеря.

Или за работа.

Предвидено е да има нещо като малък гастроном - подобно на малък магазин за хранителни стоки, с витрина, от която може да си вземете нещо малко за похапване или напитка.

Ще има и обособен бар, където да се смесите с хората.

Коментари: 0