Търговия на германския Ifo бизнес климат

Нива и тенденции

Търговия на германския Ifo бизнес климат
120 ~ 2 мин. четене

Немският Ifo бизнес климат е месечно съставен индекс от около 7000 фирми, които са проучвани за текущите бизнес условия и техните очаквания за икономическите резултати през следващите шест месеца. Четене, което е по-високо от оценката е бичо за еврото. Индексът ще бъде публикуван днес в 11:00 ч.

Ifo Business Climate, водещ икономически индикатор, е като отличен барометър на настоящите и бъдещите икономически условия. Като двигател на пазара, анализаторите обръщат внимание на месечните издания на индекса.

Показателят продължава да се движи по-високо, сочейки подобряване на условията в германската икономика, най-голямата в Еврозоната. През март показателят нарасна до 108.6 пункта, което бе много близо до оценката. Това отбеляза деветмесечен връх. Малка промяна се очаква в доклада за април с прогноза за 108.3 пункта.

Нива и тенденции

Еврото се бори напоследък, като разминаването на паричната политика продължава да играе решаваща роля при претеглянето на EUR/USD. Въпреки опасенията за незначителното данни от САЩ, Фед вероятно ще повиши лихвите преди ЕЦБ. Неустойчивостта над възстановяването на Европа се очаква да продължи, а също и Драги може да даде натиск върху еврото отново (между другото той ще изнесе реч също в 11 ч. днес, като се очаква това да доведе до волатилност на пазарите). Така че, цялостното настроение е низходящо за EUR/USD по това време. Техническите нива, от горе до долу са: 1.1373, 1.1290, 1.12, 1.1130, 1.1050 и 1.10.

Ето и 5 възможни сценария за евро/долар при излизането на новината:

  1. В рамките на очакванията: от 105.0 до 112.0: В такъв случай, еврото вероятно ще се увеличи в рамките на диапазона, с малък шанс за пробив по-високо.
  2. Над очакванията: от 112.1 до 116.0: Неочаквано по-силно четене може да изпрати EUR/USD над първата линия на съпротива.
  3. Доста над очакванията: над 116.0: Шансовете за такъв сценарий са ниски. Втората съпротива би могла да бъде пробита при такъв резултат.
  4. Под очакванията: от 101.0 до 104.9: По-ниско четене от прогнозата може да тласне двойката надолу под първото ниво на подкрепа.
  5. Доста под очакванията: под 101.0: В този сценарий, EUR/USD може да поеме удар и да падне под втората подкрепа поред.


*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в Комисията за финансов надзор: FRN 595450 


Източник: Адмирал Маркетс

Подкрепи Economic.bg