10-те най-добри града за гурме туризъм в света

Границите в кулинарията отдавна не са това, което са били

10-те най-добри града за гурме туризъм в света
6038 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Ценителите и познавачите на добрата храна и напитки не са никак малко. Постоянно се наблюдава ръст в този тип туризъм, при който хората дегустират изискани ястия, в чието приготовление и начин на поднасяне са вложени специални съставки, много старание и творчество. Вижте най-известните градове в света, в които можете да опитате уникални и характерни за региона храни и напитки:

 

10. Банкок, Тайланд

Тайландската кухня е известна в целия свят със своята особеност. Редица ресторанти в Банкок може да опитате популярни ястия като Pad Thai, Tom Yum Goong и други.

 

9. Лондон, Великобритания


Ако все още нямате достатъчно причини, за да посетите този мегаполис, гурме кунята в Лондон може да бъде още една причина. Sepherds Pie и Cheshire Cheese са едни от най-популярните ястия.

 

8. Напа Вали, САЩ


Напа Вали е добре познато място с впечатляващи гурме ресторанти, които се намират във влак. Може да разгледате красивата природа, докато опитвате изискани ястия и някои от най-добрите вина в страната.

 

7. Ню Йорк, САЩ


Градът, който никога не спи, има постижения във всяка една облас, включително и гурме кухнята. Популярната мидена супа Manhattan и салата Waldorf са едни от предпочитаните за дегистация ястия.

 

6. Фес, Мароко


Фес е известен като гурме кухнята на подправките. Там може да опитате едни от най-ароматните традиционни кухни.

 

5. Сингапур


Казват, че храната в Сингапур е уникална, въпреки, че кухнята е повлияна от съседните култури – Китай, Малайзия и Индия. Satay и Roti Prata са някои от местните деликатеси.

 

4. Хонолулу, САЩ


Хонолулу е тропическо място и това се отразява по всякакъв начин в кухнята. Някои от най-популярните ястия в най-големия град на Хавайските острови са Lau Lau, Butterfish и Poi.

 

3. Париж, Франция


Когато говорим за гурме ресторанти и класа, не трябва да забравяме Париж. Френската столица е добре позната със своята кухня и в нея се предлага най-доброто от страната.

 

2. Сан Себастиян, Испания


Испания е известна със своите деликатеси пинчос и тапас, които се предлагат в барове и ресторанти заедно с напитката. Те обаче са изключително подходящи и в различни гурме ястия и ви позволяват да опитате много различни видове.

 

1. Сицилия, Италия


Сицилия без съмнение е топ градът на гурме кухнята в световен мащаб, благодарение на морската кухня. Някои от най-добрите ястия се приготвят с риба меч и сепия. Сицилианските гурме ястия винаги са придружени с най-пресните зеленчуци, поднесени с много финес. 

Подкрепи Economic.bg