10-те най-добри града за топла зимна почивка

Сменете снега със слънце и море

10-те най-добри града за топла зимна почивка

Снимка: Pixabay

Времето застудя и зимата е съвсем близо. Но ако искате и в мразовитите дни да се насладите на топла почивка и да избягате до някоя гореща дестинация, ето 10, препоръчани от британския в. „Телеграф”:

1. Маракеш, Мароко

Може да се каже, че бившият императорски град Маракеш в Мароко е идеален за посещение през ноември. Суровата топлина от юли и август (над 34 градуса) е бъде заменена от по-приятни температури (22C).

2. Маями, САЩ

Докато Ню Йорк е покрит от сняг през зимата, най-модерният град на Флорида привлича с пясък и слънце. Баровете на South Beach са топ атракция на града, дори в края на годината - когато живакът все още се движи около 24C.

3. Буенос Айрес, Аржентина

Ако нямате проблем с дългите полети, тогава и Буенос Айрес е разумно място за зимно слънце. Аржентинската столица влиза през декември в пълна лятната ваканция, като температурите са около 28C.

4. Рио де Жанейро, Бразилия

Ако сте се насочили към Южна Америка в търсене на град, облян в слънчева светлина, тогава можете да се отправите към най-привлекателния. Бразилският град Рио де Жанейро  е прекрасно място, можете да очаквате температури от 25-30C по всяко време, но идеалният момент е да изберете декември и януари, когато Европа мръзне. Друг вариант са февруари-март, когато е прочутият карнавал.

5. Дубай, ОАЕ

Отправете се към най-големия град в ОАЕ за пазаруване, луксозна почивка или просто за възможността да кажете, че сте се изкачили по най-високата сграда на планетата – Бурдж Халифа. Като допълнителен стимул, температурата е приятна (25C) през  януари и февруари.

6. Картахена, Колумбия

Карибските градове не се срещат само на островите, разбира се. Северното крайбрежие на Колумбия се мие в едно от най-красивите морете на планетата. А Картахена е градското скъпоценно камъче на континента, пълно с цветни испански сгради и пълно с настроение.

7. Пафос, Кипър

Не казвайте на Пафос, че европейското лято е свършило. През ноември този град на западното крайбрежие на Кипър все още флиртува с температури с около 30 градуса. Тук има и древна история. В археологическия парк в Пафос има гръцки и римски руини, които да изследвате - не на последно място пълната с мозайки Къща на Дионисий.

8. Хавана, Куба

Краят на „ерата Кастро” в Куба не изглежда да е намалил романтичната привлекателност на Карибския остров. А столицата Хавана остава важна част от всяко пътуване до най-големия остров в региона. Нейната славна колониална архитектура е прекрасна и си заслужава да я видите, ще ви остане достатъчно време за някои от най-добрите плажове. През 2019 г. Хавана ще отбележи своята 500-годишнина, така че – не се колебайте, ще е празнично.

9. Сидни, Австралия

Не е нужно да виждате още една снимка на сърфистите на Бонди Бийч в шапки на Дядо Коледа, за да знаете, че Сидни е приятна алтернатива на Коледа у дома. Градът е и актуална кулинарна столица, така че – не мислете дълго.

10. Акаба, Йордания

Полетите до там осигуряват и удобна връзка до историческия Розов град Петра, който е на 80 км североизточно. Така че – запътвайте се към пустинята и нейните тайни.

Коментари: 0