6-те най-красиви национални паркове в Европа

Вижте кои са най-атрактивните и същевременно неизвестни природни паркове на Стария континент

6-те най-красиви национални паркове в Европа
8442 ~ 2 мин. четене
Автор: Ивайла Раденкова

Посещавали ли сте национален парк в Европа? Ето няколко от най-красивите паркове, които ще ви изненадат с уникалните си пейзажи и дълги разходки сред девстената природа. 

1. Гран Парадисо, ИталияГран Парадисо е една от най-старите защитени местности в Алпите. Често тя е пренебрегвана от туристите, които посещават предимно по-добре познатата Северна Италия. Парадисо определено може да изненада с уникалните планински пътеки, прекрасните гледки, а през зимата е страхотен избор за ски курорт.

2. Триглав, СловенияТриглав е единственият национален парк в Словения, разположен в красивата алпийска шир на северозападната част от страната. Националният парк е подходящ за разходки, колоездене, разходки с кану. Пътеките изкачващи се към върха на стръмните гористи възвишения ще ви разкрият невероятна гледка. 

3. Оуланка, ФинландияНационален парк Оуланка е разположен в Лапландия, близо до границата с Финландия и Русия. Гледката е уникална през цялата година. Преходите по еко пътеките са дълги (някои преходи са по 80 км) и си проправят път през реки гори и дървени мостове. Паркът е основан през 1956 г. и е известен с дивите елени и разнообразен растителен свят.

4. Пенеда-Герас, ПортугалияПенада-Герас се намира в северната част на Португалия. В този национален парк можете да се насладите на свободно разхождащите се понита. Сера до Герес (Serra do Gerês) е едно от най-популярните селища, където можете да откриете множество плувни басейни.

5. Сарек, ШвецияНяколко неща, които няма да откриете в националният парк Серек: маркирани пътеки, хижи, кафенета и най-вече други живи същества. Нещата, които ще видите: около 100 уникални ледници, шест от най-високите върхове на Швеция и множество бързеи. Бордът на туристите съветва ентусиастите да не тръгват неподготвени за подобна местност – те трябва да са запознати добре с картата на националния парк и терена й. Серек се състои от 2000 кв. км. недокоснати растителни площи, които са идеални за по-опитните пътешественици.

6. Ордеса, ИспанияОрдеса е един от най-старите национални паркове в Испания и едно от най-подходящите места за разходки в Пиринеите. Това е една от най-впечатляващите местности в Европа. Повечето разходки водят началото си от другия национален парк на Испания – Прадера, а края на юни и началото юли са най-добрите месеци, за да се насладите напълно на флората в националния парк.
Коментари: 0