Технологичният сектор поведе американските акции на зелено

Цените на петрола се повишиха в сряда поради признаци за възстановяване на потреблението на бензин в САЩ

Технологичният сектор поведе американските акции на зелено

Снимка: Unsplash

Американските акции се повишиха в сряда, след като печалбите в най-големите имена на технологичния сектор като Apple и Microsoft поведоха индексите на зелена територия. Акциите на Apple нараснаха с 2.3% до рекордно високи стойности, докато Microsoft напредна с 2.2%. Netflix и Amazon прибавиха над 2% към стойността си през изминалата сесия. Положителното движение идва паралелно с рекордните нови случаи на пандемията в САЩ. Броят на новите случаи за деня беше над 60 000, а общият им брой само в САЩ надхвърли 3 милиона. Dow Jones затвори 177 пункта по-високо, или 0.7%, при 26 067. S&P 500 се покачи с 0.8% до 3 169, докато Nasdaq Composite напредна с над 1.2% до 10 492, достигайки ново рекордно ниво. Акциите на United понижиха стойността си с около 4%, след като компанията предупреди 36 000 служители за потенциални съкращения на работните места.

Финансовият министър на Великобритания, Риши Сунак, обяви бонусна схема за отварящите бизнеси, които връщат освободените служители около пандемията по работните им места. Също така обяви 50% отстъпка в ресторанти за всички граждани през август. FTSE се понижи с 33 пункта, или 0.55%, до 6 156, докато DAX изгуби 1% от стойността си и приключи сесията на ниво от 12 494.

Цените на петрола се повишиха в сряда поради признаци за възстановяване на потреблението на бензин в САЩ, но покачването на запасите на петрол в щатите и увеличаването на коронавирусните инфекции ограничиха печалбите. Фючърсните контракти на WTI и Brent се покачиха с около 0.5%. Златото от своя страна прескочи психологическото ниво от 1 800 USD за тройунция в сряда, достигайки най-високите си стойности от септември 2011 г. Положителното движение дойде след като множество инвеститори се втурнаха към сигурността на металите на фона на множеството нови случаи на коронавирус в целия свят и стимулите на централните банки за справяне с пандемията. Спот курсът на златото спрямо USD достигна 1 818 USD за тройунция за части от сесията.

Акценти днес                                            

Икономически данни - САЩ

Акцентът за деня днес ще падне върху икономически данни от САЩ. В 15:30 часа българско време ще бъдат публикувани данни за седмичните молби за помощи при безработица. Индексът измерва броя на новите подадени молби за помощи през изминалата седмица. Очакванията на анализаторите са броят им отново да надвиши 1 милион.  

Акциите на компанията успяха да пробият психологическото ниво от 500 USD за акция. Netflix се оказа една от най-печелившите компании от пандемията, след като милиони хора бяха принудени да стоят по домовете си пред телевизорите си поради пандемията. Earnings per Share на компанията се покачиха значително през последните 4 тримесечия. Очакваме тази тенденция да продължи и през Q2 на FY2020, данните за които ще бъдат публикувани от компанията на 16 юли, 03:00 PM PST.

Валутната двойка успя да пробие 100-периодната експоненциална средна и успя да се задържи над нея. В момента цената е на път отново да достигне зоната на съпротива образувана около 1.14, като сигнал за обрат на възходящото движение ще получим ако линиите на бавния Стохастик успеят да се пресекат.

Цените на договорите за разлика върху фючърсните контракти на WTI многократно срещнаха подкрепа от 50-периодната експоненциална средна. Възходящите импулси обаче, бяха ограничени в зоната около 41 USD за барел. Скокът в запасите на лек суров петрол в САЩ от сряда с над 2.5 милиона над очакванията на инвеститорите не оказаха влияние на цената. 

Индексът образува възходящ тренд през последните две седмици, след като отскочи от нивото 25 000. Стойността му успя да пробие и задържи над 50-периодната експоненциална средна, която се явява вече като ниво на подкрепа за индекса.

Коментари: 0