Телефон с размер на кредитна карта вече е в продажба

Базовият модел Light Phone, който може да се ползва само за разговори, може да се поръча предварително на цена от 150 долара

Телефон с размер на кредитна карта вече е в продажба

Снимка: www.thelightphone.com

3563 ~ 1 мин. четене

Най-малкият в света телефон - с размер на кредитна карта, вече е готов, след успешна кампания в сайта за групово финансиране Kickstarter. Сега и хора, които не са участвали в кампанията по финансирането му, могат да го поръчат срещу сума от 150 долара.

Light Phone може да се ползва само за разговори. То работи независимо от текущия мобилен план, но неговата софтуерна платформа позволява на потребителя да извършва и приема обаждания от своя телефонен номер. Устройството е с 2G nano SIM карта, както и с опция за месeчен абонамент от $5, която важи само за територията на САЩ.

Потребителите извън САЩ могат да ползват единствено техни собствени SIM карти. Настройките на телефона са улеснени от придружаващото десктоп приложение.

Light Phone е леко устройство – тежи едва 38,5 грама. Телефонът стъпва на процесор Qualcomm 8208, има OLED дисплей и micro USB порт. Това е джаджа единствено за разговори, без възможност за текстови съобщения, имейл и социални мрежи, пише Technews.bg.

Благодарение на малките си размери, телефонът може да се носи удобно в джоба и дори в портмонето. Батерията поддържа телефона от 2 до 4 дена в стендбай, а времето за разговори е от 45 до 90 минути.

Подкрепи Economic.bg