Telenor е получил оферта за телекомите в България и региона

Мобилният оператор започва оценяване на заявката

Telenor е получил оферта за телекомите в България и региона
4475 ~ 1 мин. четене
Норвежкият мобилен оператор Telenor Group е получила заявление за интерес към покупка на компаниите от групата в Централна и Източна Европа. Става въпрос за телекомите му в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, съобщиха от норвежката компания.

Мобилният оператор започва оценяване на заявката, като се очаква процесът да приключи до края на първото тримесечие на годината. От Telenor поясняват, че това оценяване няма да се отрази по никакъв начин на работата на компаниите от групата, както и на клиентите и служителите. 

До приключване на процеса по оценка Telenor отказва да прави изявления и да коментира въпроса с оценката и евентуалната продажба на мобилните оператори в четирите държави.

Компаниите на телекома в Централна и Източна Европа имат силни пазарни позиции и солидни финансови резултати, които представляват приблизително 9% от приходите и около 8% от печалбата преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA) на Telenor Group за 2017 г.

В България Telenor има над 3.2 млн. активни потребители. Към края на 2017 г. услугите на компанията са достъпни на 99.64% от населението и на 89.8% от територията на страната. 4G мрежата на Telenor покрива 90.81% от населението на страната. 
Коментари: 0