Теленор разширява обхвата на VoLTE технологията

Разговорите са с HD качество и клиентите продължават да използват 4G мобилен интернет по време на разговор

Теленор разширява обхвата на VoLTE технологията
1588 ~ 2 мин. четене
След успешно проведени тестове с произволно избрани абонати Теленор разширява достъпа до технологията за пренос на глас през 4G мрежа Voice over LTE (VoLTE) за клиентите на своите абонаментни планове. От 1 август 2018 г., от технологията ще могат да се възползват частни и бизнес клиенти, които разполагат с мобилни устройства, поддържащи VoLTE, ползват абонаментен план на Теленор с 4G достъп и се намират в зона на покритие на 4G мрежата на телекома. 

Технологията не е достъпна за потребителите на предплатени услуги и корпоративни клиенти, които ползват някои специфични бизнес услуги. 

Благодарение на VoLTE първоначалното време за свързване между потребители, които ползват технологията, е по-кратко от това в 2G и 3G мрежа. Разговорите са с HD качество и клиентите продължават да използват 4G мобилен интернет по време на разговор, без прекъсване на връзката. 

Разговори с VoLTE качество са възможни само ако и двете страни ползват технологията. 

Обажданията, осъществени чрез технологията се таксуват съгласно ползвания план на клиента и не черпят от наличните MB за мобилен интернет. 

За да се възползват от възможностите на технологията, клиентите на Теленор трябва да се уверят, че опцията за VoLTE в настройките на техните устройства е активна. 

Пълна информация за устройствата и версиите на операционните системи, които поддържат VoLTE от Теленор, както и отговорите на най-често задаваните въпроси, свързани с технологията, ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на Теленор. Информация ще може да бъде получена и чрез обаждане до кратък номер 123, както и в магазините на оператора и официалните партньори.

Теленор започна тестовете на технологията в края на май 2018 г. с произволно избрани частни и бизнес клиенти на оператора. Компанията благодари на всички потребители, които предоставиха обратна връзка и споделиха впечатления и препоръки. 
Подкрепи Economic.bg