Теленор вече е на Келнер

Компанията в България има ново ръководство

Теленор вече е на Келнер
Инвестиционният фонд на Петр Келнер PPF Group завърши придобиването на телекомуникационните активи на мобилния оператор Telenor в Централна и Източна Европа, по-специално в Унгария, България, Черна гора и Сърбия. Новината бе съобщена официално от компанията, а справка в Търговския регистър показва, че документите за вписване на новия собственик и Управителния съвет са внесени и се обработват.

Дружеството на най-богатия чех получи всички необходими разрешителни от съответните органи и изпълни всички други необходими процедури. Сделката подлежеше на одобрение от европейския антимонополен регулатор, а не от българската Комисия за защита на конкуренцията.

В резултат на това PPF Group вече притежава пълен контрол над операциите на Telenor в гореспоменатите страни.

Данните от Търговския регистър показват, че в УС на българското дружество ще влязат двама чехи - Ян Хануш и Марек Слачик, както и един сърбин - Марек Слачик.

Общата стойност на закупените активи е 2.8 млрд. евро (изчислена на база стойност на предприятията). PPF Group финансира сделката чрез синдикиран заем. Покупката е най-голямата в телекомуникационния сектор в Централна и Източна Европа от 2011 г. насам.
Коментари: 0