Телерик Академия отваря нов прием за безплатни обучения

Участниците преминават интензивна практическа подготовка с продължителност 6 месеца

Телерик Академия отваря нов прием за безплатни обучения
7518 ~ 2 мин. четене
Телерик Академия стартира прием за програмите си за ИТ кариерен старт, които подготвят участниците за успешна последваща реализация в ИТ сектора. Обученията започват на 27 май за Java и на 10 юни за .NET, а продължителността им е шест месеца. 

Кандидатстването е отворено през сайта на Телерик Академия. Желаещите трябва да подадат автобиография и онлайн кандидатура до 15 април за Alpha Java и до 8 май за Alpha .NET. Следващият етап е да се подготвят и явят на входен изпит по основи на програмирането с език по избор: C#, Java, C++, JavaScript, Kotlin, PHP, Python и Swift. Кандидатите имат достъп до безплатни онлайн учебни материали и присъствени работилници, с които да се подготвят за кандидатстване.

Участниците в Telerik Academy Alphа имат 440 ч. присъствени обучения, работят индивидуално и в екип по софтуерни решения с нарастваща сложност и създават финален проект с участието на бизнеса. Така курсистите усвояват ключови умения и най-новите технологии в областта на програмирането в условия, наподобяващи реалната работна среда.

Обученията се водят от водещи технологични лектори с дългогодишен опит в софтуерната индустрия и реализирането на ИТ трейнинги и се провеждат в малки групи по 40-45 души, предоставящи възможност за индивидуален подход на преподаване. Заедно с това у частниците преминават практически обучения за развитие на личностните и комуникационните им умения и подготовка за кандидатстване за работа. 

Програмата създава отлично подготвени специалисти за цялата индустрия. Според доклад на ЕК недостигът на ИТ специалисти в Европа се очаква да нарасне до 500 хил. души през 2020 г. Всяка втора българска компания от сектора планира 25-50% ръст през годината, но прогнозата за цялата индустрия е само 10% ръст поради липса на достатъчно кадри, сочи проучване на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). 
Подкрепи Economic.bg