Тереза Мей губи подкрепата на собствения си кабинет

Някои министри са твърдо против варианта Brexit без споразумение

Тереза Мей губи подкрепата на собствения си кабинет

Снимка: БТА

676 ~ 1 мин. четене
Британският премиер Тереза Мей губи подкрепата в кабинета за намерението си да прибегне до варианта Brexit без споразумение, в случай че ЕС отхвърли предложенията за условията на излизането, станали известни като плана „Чекърс“. Това пише вестник "Таймс", като се позова на свои източници, предаде Reuters.

Министри от кабинета, сред които този по въпросите на Brexit Доминик Рааб, на външните работи Джереми Хънт, на околната среда Майкъл Гоув и на вътрешните работи Саджид Джавид разчитат на това да попречат на Мей да вкара Великобритания в Brexit без споразумение с ЕС, пише "Таймс".

Тези министри искат британският премиер да обмисли варианта за споразумение за свободна търговия с ЕС по канадски модел, в случай че съюзът отхвърли отново плана "Чекърс" на срещата си на върха на 18 октомври. С това те й дават План Б, пише "Таймс".

Безпокойствата по въпроса назряха, след като Мей заяви, че би предпочела Brexit без споразумение пред сегашните предложения на ЕС. Тя подчерта, че Великобритания иска да види контрапредложения от съюза, за да бъде постигнат напредък в преговорите за Brexit.
Подкрепи Economic.bg