Tesla намалява цените на някои от моделите си

Причината е възобновеното производство във фабриката във Фремонт

Tesla намалява цените на някои от моделите си

Снимка: Tesla

932 ~ 1 мин. четене

Американският производител на електрически превозни средства Tesla заяви в сряда, че ще намали цените на произведените, електромобили в Северна Америка, тъй като компанията е засилила производствения процес във вече отворената фабрика във Фремонт, Калифорния, съобщава Reuters.

В публикация в китайската социална мрежа Weibo, Tesla съобщи, че цените на моделите Tesla Model S и Model X ще бъдат намалени, но с колко точно не се уточнява. Производителят на електромобили казва още, че цените на Tesla Model 3, които се произвеждат във фабриката му в Китай ще останат непроменени.

Припомняме, че в началото на месец май изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск заяви, че компанията възстановява производството на автомобили във Фремонт, Калифорния, въпреки заповедта да остане затворено. Решението на практика беше в разрез с регионалните разпоредби и затова милиардерът каза, че ако някой трябва да бъде арестуван по този повод, то трябва да е самият той.

Няколко дни преди да обяви решението си Мъск заплаши да изтегли производството си от Калифорния и да го премести в Тексас или Невада. Заради конкурентното предимство, което носи Tesla на щата, губернаторът Гавин Наваро тогава побърза да вдъхне спокойствие с думите, че вероятно фабриката ще може да поднови дейността си през следващите дни.

Коментари: 0