Tesla оглежда места за нова фабрика

Където да произвежда електрическия пикап Cybertruck

Tesla оглежда места за нова фабрика

Снимка: Tesla.com

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви във вторник, че търси места в централните Съединени щати за строеж на нова фабрика, в която да се правят електрическите пикапи на марката, съобщава Reuters. 

„Оглеждат се места за Cyberruck Gigafactory. Ще бъде в централните Съединени щати“, написа Мъск в Twitter.

Tesla показа електрическия пикап Cybertruck през ноември. Очаква се колата да влезе в производство в края на 2021 г. и да се продава на цена от малко под 40 000 долара. 

Междувременно в края на януари стартира производството на Model Y, електрическото спортно возило на компанията, във фабриката във Фремонт, Калифорния. До края на този месец се очаква да бъдат доставени първите коли. 

По-рано Мъск коментира, че Tesla трябва да увеличи капацитета на батерията, тъй като Cybertruck изисква повече мощност. В тази връзка се коментира и идеята за построяване на нова гигафабрика в Тексас. 

Тази седмица Мъск се похвали, че Tesla вече е произвела един милион електромобила. Компанията се разраства – след като откри завод в Китай, сега подготвя и първата си производствена база в Европа, в Германия. 

Коментари: 0