Tesla показа електрическия си пикап

Очаква се производството да започне в края на 2021 година.

Tesla показа електрическия си пикап

Снимка: Tesla

Tesla Inc представи първия си пикап, изпълнявайки обещанието на главния изпълнителен директор Илон Мъск да създаде електрическа версия на любимото превозно средство на Америка, както и такава, която заплашва сърцето на печалбите на автомобилните производители в Детройт. По време на събитие в Лос Анджелис изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск каза, че пикапът, който изглежда като футуристичен брониран автомобил, ще има начална цена от 39 900 долара и максимален обхват от 500 плюс мили.

„Сега имаме нужда от устойчива енергия. Първите 3 най-продавани автомобили в Америка са пикапи. За да решим въпроса с устойчивата енергия, трябва да имаме пикап “, каза той.

Очаква се производството на Cybertruck да започне в края на 2021 година.

Мъск по-рано обяви, че дизайна отчасти е повлиян от спортния автомобил Lotus Esprit, който се превръща в подводница, от филма от 1970 г. за Агент 007 „Шпионинът, който ме обичаше“.

Пикапът бележи първата стъпка на Tesla, чийто седан Model 3 е най-продаваният електрически автомобил, на пазара на пикапи, доминиран от F-150 на Ford Motor Co, заедно с модели от General Motors Co и Fiat Chrysler Automobiles NV, отбелязва Ройтерс.

Пикапът насочва Tesla повече към сектора на камиони и джипове. Досега автопроизводителят продава предимно седани - Model S и Model 3, но също така предлага SUV Model X, а от следващата година - и компактният SUV Model Y.

Коментари: 0