Tesla повишава цената на бюджетния Model 3

Електромобилът ще се произвежда и в китайската фабрика на компанията

Tesla повишава цената на бюджетния Model 3
Tesla повишава цената на новия седан Model 3, чиито продажби стартираха миналата седмица. От сайта на компанията става ясно, че увеличението е в размер на 1000 долара, като така електрическата кола ще струва 46 000 долара. 

Новата версия на Model 3 изненада пазарите с появата си на 18 октомври. Автомобилът бива стартиран по-рано заради очакваните съкращения на данъчните облекчения в САЩ, като целта е продажбите да се стимулират сега, когато клиентите все още могат да се възползват от тях. 

Компанията постепенно успява да излезе от „производствения ад“, в който изпадна след лансирането на първата версия на Model 3. По думите на нейния изпълнителен директор и основател Илон Мъск дори се очаква финансовите резултати за тримесечието да донесат оптимистични вести за печалба. 

Отчетите ще бъдат обявени до броени часове – след края на фондовата търговия в сряда. 

Междувременно се появи и информация, че Tesla ще произвежда два вида от своите електромибили в китайската си фабрика в Шанхай. Единият ще е именно Model 3, а другият Model Y. 

Производственият капацитет се планира да достигне 250 000 бройки, става ясно още от подадената от Tesla оценка на околната среда, пише CNBC. Данните не са потвърдени официално от компанията. 
Коментари: 0