Тежка пътна обстановка, затвориха пътя Карнобат-Бургас

Властите предупреждават да не се тръгва на път до неделя, ако не е наложително

Тежка пътна обстановка, затвориха пътя Карнобат-Бургас
3977 ~ 2 мин. четене
В цялата страна пътната обстановка е тежка заради лошото време. Освен обилния снеговалеж, на места има навявания и преспи и изключително ниска видимост, поради което много пътища са затворени.
Тази сутрин е затворен и пътят от Карнобат до Бургас - както в участъка от магистрала Тракия, така и обходния път през Петолъчката, обяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова на извънреден брифинг сутринта в Агенция "Пътна инфраструктура".

Всички пътища в областите Русе, Шумен, Силистра, Добрич  и Разград са затворени за автомобили от рано тази сутрин. На много места в цялата страна е забранено движението на тежкотоварни камиони, а всички други превозни средства се движат при зимни условия. 

Затворен е и проходът Петрохан, както и проходите Златишки, Върбишки и Троянски. Повече информация може да се намери на сайта на АПИ.

На магистрала Хемус видимостта е изключително ниска и поради това министър Павлова призова шофьорите да не карат с повече от 40 км в час.

Заради лошото време полицията призовава хората до неделя да не предприемат пътувания, освен ако не са наложителни. Ако все пак тръгвате на път, подгответе добре автомобила си и се информирайте за актуалното състояние на пътищата, съветват от АПИ.

Заради обилния снеговалеж и бурния вятър, който духа в района, са затворени всички подходи към прохода Шипка, което респективно го прави затворен. Затворени са отсечките Дунавци - Шейново - Шипка и Казанлък - Крън - Шипка.

Поради силен валеж и снегонавявания са затворени за движение пътищата Свищов - Драгомирово и Свищов - Пейчиново на територията на община Свищов. Огромни проблеми със снега и в Благоевградско.

Забранено е в цялата пътна мрежа движението на тежки камиони. Ще държим връзка с превозвачите, за да ги информираме за отваряне на движението, но това ще бъде разрешено само по направлението София-Кулата, каза министър Павлова.

Освен затворени пътища, има и проблеми с електрозахранването в Югозападна България. Оранжев код е обявен за днес в 20 области на Северна, Източна и Южна България заради интензивни снеговалежи и бурен вятър. Кодът е в сила за всички области, без 8 области от Западна България, в които е обявен жълт код за сняг и виелици. В областите с оранжев код ще духа вятър от север-североизток с пориви до 22-24 м/с. Ще има валежи от сняг и ще се образува снежна покривка около 25 см, в планинските части и повече. Има условия за снегонавявания. След обяд валежите ще отслабват.
Подкрепи Economic.bg