Тежки дни за McDonald`s

Компанията е в криза, смятат собственици на франчайз ресторанти

Тежки дни за McDonald`s

Веригата за бързо хранене McDonald`s далеч не е в златните си дни. "Компанията е в състояние на дълбока криза. Настъпват последните дни за "McDonald`s", е убеден собственик на франчайз ресторант от веригата за бързо хранене, пише БГНЕС.

Изследване на анализатора от японския холдинг „Номура“ Марк Калиновски сочи, че минимум 12 собственици на франчайз ресторанти от веригата са изправени пред фалит. Всички те смятат, че причината за това е новият главен изпълнителен директор Стийв Ийстърбрук. В изследването са взели участие 29 франчайз мрежи, включващи 229 ресторанта от общо над 14 000 в Северна Америка.

Нововъведенията на Ийстърбрук, сред които са конзола за електронни поръчки, възможност клиентите сами да избират съставките за бургерите си, появата на продукти в дневното меню, които досега можеха да се поръчат само за следващия ден и др., явно не са толкова успешни, колкото се е очаквало.

Новият изпълнителен директор е завишил и изискванията към служителите си. Така сега на тях им е необходимо повече време за приготвяне на бургерите и останалите продукти от менюто. 

Коментари: 0