Топ 10 на най-опасните пътища в света

Вижте кои са те

Топ 10 на най-опасните пътища в света
Автор: Станимира Луканова

10. Магистрала Тибет – Китай


Не се заблуждавайте от хубавата гледка! Това е много опасен път заради острите си завои и наклони. Трябва да сте особено внимателни без значение дали се изкачвате или се спускате.


9.  Магистрала Джеймс Долтън – Аляска 


Не е изненада, че в ледената Аляска този път е замръзнал през по-голямата част от годината.  За капак – има много възвишения, които изискват внимание през цялото време.          


8. Джалалабад – Кабул – Афганистан


Сериозно повреден път с много трафик, какво ли може да се обърка? Понякога има толкова много коли и камиони, че някои се озовават на ръба, където няма мантинели.


7. Тунел Гиолианг – Китай


Този път е издълбан в планината. Буквално е тунел, който минава през нея. Прекалено е опасен заради самата си конструкция и свлачищата.


6. Проход Стелвио – Италия


Този проход е известен с надморската си височина в източните Алпи и стръмнината си. Не гледайте надолу докато карате там!


5. Скипърс Каньон – Нова Зеландия


Не е сигурно дали изобщо това може да се нарече път. Това е много тесен процеп на ръба на скала. Изисква се специално разрешение, за да се мине от там.


4. Проход Зоджи


Този проход е не само опасен, но е единствен, правейки невъзможно стигането до Ладах без да се мине от там. Само това е пътят и е на ръба на много стръмна скала.


3. Проход Лос Караколес – Чили


Този път напомня на лабиринт заради начина, по който се върти и завива около себе си. Трябва да сте много внимателни, защото е стръмно.


2. Магистрала Каракорам – Пакистан


Това е най-високият път в света, намиращ се на 4700м надморска височина. Опасен е заради височината и свлачищата, но хората го посещават, за да минат през пролома.


1. Норт Юнгас – Боливия


Няма да е пресилено да се каже, че този път е известен като Пътят на смъртта. Определено е най-опасният в света заради това колко е тесен и стръмен. Над 300 човека загиват всяка година на този път. 

Коментари: 0