Топ 10 на най-странните обекти под вода

Вижте ги в класацията

Топ 10 на най-странните обекти под вода
Автор: Станимира Луканова

10. Древно корабокрушение – Средиземно море


Вярва се, че това е корабокруширал преди много векове търговски кораб. В него са намерени красиви съкровища и злато.


9. Призрачната флота – Лагуна Чуук, Микронезия


Там се намират останките от много стара битка. На дъното могат да се видят бойните машини и хората, които са ги управлявали.


8. Корабът „Куулидж"


Луксозният кораб е бил използван за почивки. Потънал е в Тихия океан след като попада на подводна мина. Това, което остава от него са призрачните отломки.


7. Механизмът от Антикитира


Този механизъм, открит в Гърция, показва колко напреднали в технологиите са били древните гърци. Това устройство е показвало движението на Луната и звездите.


6. Паметникът Йонагуни


Йонагуни е остров в Япония. В морето около него може да се види нещо, което прилича на древен подводен паметник, построен от хората. Трудно е да се повярва, че острите ръбове са работа на ерозията.


5. Изгубеният град Хераклион


Древният град, който се е смятал за изгубен, е намерен близо до Египет. Много скулптори са намерени под водата.


4. Арктическо корабокрушение


Потъналият съд е напълно замръзнал и напълно видим от повърхността. Невероятна гледка е, а близостта му до повърхността го кара да изглежда още по-призрачен.


3. Титаник


Най-известното корабокрушение в света е също така и най-невероятното. Трагичната му съдба се вижда по това, което е останало на дъното на океана.


2. Оръдията „Блекбиърд”


Те са това, което е останало от прословутия пиратски капитан Блекбиърд. Намерени са на дъното на океана в Северна Каролина.


1. Подводна река – Мексико


Това място е най-странното нещо, което някой може да види под водата. Намира се в подводна пещера в Мексико и не е река, а илюзия.  Всъщност е облак от сероводород. 

Коментари: 0