Топ 5 на най-красивите площади в Италия (снимки)

Те са изиграли изключително важна роля през Средновековието

Топ 5 на най-красивите площади в Италия (снимки)
Италия винаги е била известна с несравнимата си красота и величествена архитектура - катедрали, площади, фонтани, древноримски останки. Всички те правят страната интересно място за посещение, изпълнено с много история. Изданието Magical Earth класира най-красивите площади в Италия, оставили своя отпечатък във времето. 


5. Пиаца дел Дуомо, ЛечеЛече е един от градовете, които туристите биха искали да посетят по време на техния престой в Италия. Една от най-ярките забележителности е Пиаца дел Дуомо, където на всяка една страна може да видите статуи на светци или митологични герои.


4. Пиаца дел Пополо, Асколи ПиченоПлощадът е един от най-забележителните в цяла Италия. Той е известен сред местните жители и туристите с историческата си значимост от периода на Възраждането.


3. Пиаца дей Мираколи, ПизаЗа разлика от останалите площади в Италия, Пиаца дел Мираколи е малко по-традиционен заради контраста с настилката с трева. Чувството, което ще изпитате, разхождайки се там, е сякаш сте в голяма частна градина.


2. Пиаца дел Кампо, СиенаКрасотата на този площад е в неговата уникална и нетипична форма. Той е заобиколен от сгради, които "гледат една към друга". Идеята на този архитектурен елемент вероятно е създаване на място за безопасност при потенциална атака на града.


1. Площад Синьория, ФлоренцияИталианските площади са имали много функции в Средновековието. Особено в големите градове, като Флоренция, те са служели като политически център и религиозна основа. Площад Синьория е изиграл изключително важна роля като политически център на целия италиански Ренесанс.  
Коментари: 0