Toyota отново е лидер в производството на автомобили

Фолксваген също са регистрирали рекордни продажби през миналата година

Toyota отново е лидер в производството на автомобили

Японският автомобилен производител Toyota за трета поредна година е обявен за най-голям производител на коли в световен мащаб, съобщава AFP днес. Компанията неизменно оглавява престижната класация за годишни продажби от 2012г. насам, като причини за устойчивия им успех са високото качество и здравината на техните автомобили. Повишеното търсене от страна на китайския пазар също е добра предпоставка за японската марка.

Toyota обаче има много сериозен конкурент в лицето на Фолксваген, които също са регистрирали сериозен обем на поръчките. Германската компания също е отбелязала годишен рекорд, като двете фирми са продали общо над 20 милиона нови автомобили.

През 2014г. Toyota  са реализирали около 10.23 милиона продажби, като тази информация издава сериозен ръст в продажбите на компанията, който е в размер на 3%. Плътно зад тях е немската марка, която събира общо 10.14 милиона продадени автомобила. Тези продажби може да се увеличат драстично, ако новия модел на Фолксваген – Golf 7 2015 превземе пазарния си сегмент.

Ако това се случи в действителност то лидерската позиция на Toyota ще бъде сериозно застрашена, което се потвърждава и от предвижданията за настоящата година, според които японците ще продадат около 10.15 милиона автомобила, което означава свиване на техния пазар с 1%.

Лъч светлина за тях е излизането на пазара на първата кола с водороден двигател, която може да добие голяма популярност, по примера на Prius преди години. Все пак амбициите на германските им конкуренти са големи и те трябва сериозно да затвърдят пазарните си позиции през тази година.

Коментари: 0