Тръмп иска да блокира вноса на германски автомобили в САЩ

Американският президент отново създаде напрежение между европейските си съюзници, като нарече германците \"много лоши\"

Тръмп иска да блокира вноса на германски автомобили в САЩ
1224 ~ 1 мин. четене
Американският президент Доналд Тръмп заплаши да ограничи вноса на германски автомобили в Съединените щати, предаде Reuters. Той нарече германците "много лоши" заради положителният им търговски излишък със САЩ. 

"Германците са лоши, много лоши. Вижте милионите автомобили, които продават в САЩ, просто ужасно. Ще спрем това", закани се американският президент по време на среща с високопоставени европейски лидери, сред които и  председателят на Европейската комисия Жан - Клод Юнкер и председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Срещата бе проведена в Брюксел, а информацията бе съобщена от германското издание Der Spiegel. От Белия дом не са коментирали към момента медийните доклади, но Жан-Клод Юнкер ги отхвърли.

Доналд Тръмп смята, че вносът на германски автомобили вреди на американската индустрия. През януари той заплаши, че ще въведе 35% данък върху вноса им.

"Ако искате да правите автомобили в света, желая ви всичко най-добро. Можете да правите коли и за САЩ, но за всеки автомобил, който дойде тук, ще платите 35% данък", заяви Тръмп в интервю за германското издание Bild, цитиран от "Фокус". 

Подкрепи Economic.bg