Тръмп иска помощ от Путин за Северна Корея

Американският президент иска да създаде единен фронт срещу Пекин

Тръмп иска помощ от Путин за Северна Корея

Снимка: БТА

Искаме помощта на Путин за Северна Корея. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп. Той е на обиколка в Азия, по време на която ще се срещне с лидерите на Япония, Южна Корея и Китай. Очаква се да се срещне с Владимир Путин във Виетнам.

Тръмп заяви, че Северна Корея е голям проблем, който трябва да бъде решен, съобщи "Асошиейтед прес".  Според президента на САЩ по отношение на Северна Корея в продължение на 25 години е била показвана тотална слабост.

Той уточни, че скоро ще бъде взето решение дали Северна Корея да бъде включена в списъка с държави, подкрепящи тероризма.

Преди да отиде в Пекин, за да убеждава Си Цзинпин да се ангажира с действия по отношение на Пхенян, Тръмп ще се стреми да създаде единен фронт срещу Северна Корея с лидерите на Япония и Южна Корея, коментира Reuters. Другата тема на обиколката ще е търговията.

По време на посещението си в Япония Тръмп каза, че двете страни някога са воювали помежду си, но сега са приятели и партньори в стремежа си към по-добър свят. Пред военнослужещите във военновъздушната база "Йокота" край Токио Тръмп каза, че те са най-голямата заплаха за тираните и диктаторите, които тормозят невинните.

Според Тръмп Иран е отговорен за изстреляната от йеменска територия ракета към Рияд. "Иран според мен току-що извърши нападение срещу Саудитска Арабия. Знаете за това, нали? Видяхте, че е била изстреляна ракета. А нашите системи свалиха тази ракета, докато е летяла. Колко сме добри! Никой не произвежда това, което ние произвеждаме, и сега го продаваме по целия свят", смята Тръмп.
Коментари: 0