Тръмп предупреди, че отношенията между САЩ и Русия са „опасно ниско”

Американският президент обвини Конгреса за това, въпреки че именно той в сряда подписа новите санкции срещу Москва

Тръмп предупреди, че отношенията между САЩ и Русия са „опасно ниско”

САЩ и Русия затъват все по-дълбоко в тяхната най-лоша криза от Студената война насам, като политиките на двете държави надхвърлят възможностите и на американското, и на руското правителства да минимизират опасността. Това става ясно от нова публикация в Twitter на американския президент Доналд Тръмп.

„Нашите отношения с Русия са на най-ниско равнище откогато и да било, много опасно ниско. Можете да благодарите на Конгреса, същите хора, които дори не могат да ни дадат здравеопазване”, написа той.

Изказването му е меко казано странно, след като вчера той лично подписа указа за въвеждане на новите санкции срещу Москва. Мерките по-рано бяха одобрени от американския Сенат и от Камарата на представителите – долната камара на Конгреса, но Тръмп имаше последната дума дали те да бъдат приложени.

Не закъсняха негативните коментарите в социалната мрежа след изказването на Тръмп. „Престани да обвиняваш всеки друг за СВОИТЕ големи провали”, „В света на Тръмп… той НИКОГА не е отговорен”, са част от изказванията на американските граждани, а един от тях е любопитен защо държавният глава на САЩ е престанал да споделя рейтинга си на одобрение според статистическите агенции.

Пакетът от санкции срещу Русия, който Тръмп подписа в сряда, предвижда разширяване на режима на санкции във финансовия, петролния и газов сектор. Новите рестриктивни мерки са насочени срещу инфраструктурните проекти на руската промишленост, кредитната дейност на банки, енергийни компании, както и срещу западни фирми, работещи от дълго време на руския пазар.

Коментари: 0