Тръмп за пръв път призна, че Русия му е помогнала в изборите

Малко след това обаче той заяви пред репортери, че сам се е избрал за президент на САЩ

Тръмп за пръв път призна, че Русия му е помогнала в изборите

Снимка: БТА

Доналд Тръмп написа публикация в Twitter, с която за пръв път призна, че Русия му е помогнала да бъде избран за президент на САЩ. Досега той отричаше категорично, че Русия се е месила в американските избори, или дори да го е правила, не е оказала никакъв ефект върху резултатите.

Днес обаче написа в Twitter: „Русия, Русия, Русия! Това е всичко, което чухте от началото на този Лов на вещици. И сега Русия изчезна, защото аз нямах нищо общо с това Русия да ми помага да бъда избран. Това бе престъпление, което не съществуваше. Така че сега Демократическата партия и техните партньори, техните медии за фалшиви новини…“.


Така Тръмп премина от пълно отричане, че Москва по някакъв му е помогнала да спечели президентските избори през 2016 г., към по-скоро дистанциране, че той има нещо общо с този план и осъществяването му.

Малко след публикуването на съобщението в Twitter Тръмп категорично отрече Русия да е помагала за победата му. „Не, Русия не ми е помагала да бъда избран. Знаете ли кой ме избра? Знаете ли кой ме избра? Аз сам се избрах. Русия изобщо не ми е помагала“, заяви той пред репортери в Белия дом.

Коментари: 0